Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Indkassering (1)

12,50DKK

Om kapitlet: Indkassering er første afsnit af Rust og støv, og vi møder Klaus, der møder ind på sit arbejde som inkassator for en lokal gangster. Klaus får selskab af bossens “nevø”, der skal følge ham på hans runde. Det viser sig hurtigt, at “nevøen” har et andet temperament end Klaus.
Om serien: Rust og støv er en føljeton, der tager læseren med ind i et noir-gotisk og dystopisk univers, hvor hver novelle er anderledes end den forrige, men tilsammen udgør de én samlet, stor fortælling. Hver måned kommer der et nyt afsnit.
Den teknologisk udvikling er stagneret, økonomien er i tilbagegang og samfundet er under afvikling. I Vestselandia er der langt til liebhaverkvarterne i Nordselandia og Sydscania, og drømme om de uendelige højhuse i Copenhagen og Malmo er for fantaster.
Klaus prøver at klare hverdagen som alenefar for sine to piger, mens han arbejder som håndlanger for en lokal gangster. Alt er presset, og der er kun råd til det halve, men med snarråd og godt mod finder man næsten altid en udvej.
Men noget gror i dybet under Nyscandiastad. Forfald giver nye betingelser. Fortidens maskiner ruster og giver plads til nyt liv. Bag ethvert menneskes ansigt er der et kranie. I DNA’et gemmer sig uendelige muligheder. Morgendagen er gårsdagens støv, og udvikling er uundgåelig.
Snart er Klaus i problemer til halsen, og hans snilde og voldelige talenter kommer ham behændigt.
Det er en mørk og blodig novelleserie fyldt med gruopvækkende skabninger af menneskelig, umenneskelig og postmenneskelig art.
NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.
Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra teksten:

Bare giv dem, hvad de vil have, beder jeg for ham i mit stille sind, men manden går til nødværge. Jeg kan ikke se, om han trækker et våben, men efter et øjebliks tumult ligger han på vejbanen og bliver overdænget med spark og tramp. En fra gruppen sætter sig ind i bilen og kører den ind på pladsen og videre ind i mørket i bygningens underetage. Manden bliver slæbt ved anklerne ind på pladsen. Folk stimler omkring ham, og enkelte masserer sig i skridtet og åbne bukserne. Når de først har overskredet grænsen fra tyveri til røveri, kan de lige så godt få mest muligt ud af situationen. Staffen er den samme, så de er nødt til at skille sig af med offeret under alle omstændigheder.

Lyssignalet skifter til grønt, og jeg kører.

Det er ikke usædvanligt, at folk bliver hevet ud af deres biler og berøvet i det kryds. Det er dog aldrig sket for mig. Om det skyldes held, at udbyttet ikke er besværet værd, at de ved, hvem jeg er, eller …

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Indkassering (1)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.