Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Dødsleje (6)

12,50DKK

Om kapitlet: Klaus bliver kaldt ind til møde hos Slangerne, en organisation inden for den organiserede kriminalitet, som ligger et niveau over Frank. Her møder Klaus igen Nikolas, som han viste rundt i kapitel 1. Der er dog sket væsentlig forværringer med hans helbred, siden angrebet fra mutanten. Og snart bryder bryder helvede løs i mafiavillaen.
Om serien: Rust og støv er en føljeton, der tager læseren med ind i et noir-gotisk og dystopisk univers, hvor hver novelle er anderledes end den forrige, men tilsammen udgør de én samlet, stor fortælling. Hver måned kommer der et nyt afsnit.
Den teknologisk udvikling er stagneret, økonomien er i tilbagegang og samfundet er under afvikling. I Vestselandia er der langt til liebhaverkvarterne i Nordselandia og Sydscania, og drømme om de uendelige højhuse i Copenhagen og Malmo er for fantaster.
Klaus prøver at klare hverdagen som alenefar for sine to piger, mens han arbejder som håndlanger for en lokal gangster. Alt er presset, og der er kun råd til det halve, men med snarråd og godt mod finder man næsten altid en udvej.
Men noget gror i dybet under Nyscandiastad. Forfald giver nye betingelser. Fortidens maskiner ruster og giver plads til nyt liv. Bag ethvert menneskes ansigt er der et kranie. I DNA’et gemmer sig uendelige muligheder. Morgendagen er gårsdagens støv, og udvikling er uundgåelig.
Snart er Klaus i problemer til halsen, og hans snilde og voldelige talenter kommer ham behændigt.
Det er en mørk og blodig novelleserie fyldt med gruopvækkende skabninger af menneskelig, umenneskelig og postmenneskelig art.
NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.
Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“‘Hvad pokker er det, der foregår?’ Charles kan mønstre uanede mængder autoritet uden at råbe.

Vi kommer ud i forhallen, hvor flere håndlangere peger deres pistoler mod toppen af trappen. Pigen kommer slentrende ud på afsatsen med hænderne for munden. Hun udstøder et gurglende skrig, og det regner med blod ud fra hendes mund.

‘Den faldt af,’ råber hun og falder på knæ. Hun piller sig i munden med de fleste fingrer og begynder at hoste, mens hun ser panisk ned på os. ‘Den faldt af, men jeg kunne ikke spytte den ud. Jeg slugte den, jeg prøvede at lade være, men den kravlede bare ned i min hals, åh gud.’ Hendes stemme knækker over i bræklyde, og hun vælter frem på alle fire, men ikke andet end lyserødt savl kommer ud af hendes mund.

‘Vi må nok hellere få hende af vejen,’ siger Charles dæmpet til Aryun. ‘Men ikke her. Der er blevet ødelagt nok tæpper.’

Aryun vinker håndlangerne med op ad trappen. Kvinden ser på dem.

‘Hjælp mig, vil I ikke nok?’

‘Selvfølgelig. Kom med nedenunder, så kigger vi på det.’ Aryun lyder helt venlig. Han støtter hende, mens hun kommer på benene.

En håndlanger bliver ved at se ned ad gangen med rynkede bryn, indtil hans øjne ændre sig til store glugger.

‘Øh,’ siger han og peger.

Et brøl runger, og de ser alle i retning mod lyden i samme øjeblik, som en stor klump sprænger frem fra gangen. Det ligner en forvokset og forspist græshoppe. Den vælter en mand omkuld, og noget kvaser, mens han skriger. Fangarme gror ud af siden og ryggen på væsnet, mens de flagrer som tang under vand.

En mand peger sit våben mod dyret og skyder, men to lemmer farer frem og vikler sig rundt om ham. Den vrider armene ud til siderne og løfter ham op, mens han skyder videre ud i luften. Flere skud rammer en lysekrone højt oppe under loftets hvælving, hvilke får os til at søge ly rundt om hjørnet af gangen mod biblioteket.

Mens Charles finder sin telefon frem, ser jeg om hjørnet. I et uskønt samspil lyder flænsende stof, hud, der sprækker, brækkede knogler og et inderligt brøl. Mandens arme hænger stadig mellem fangarmene, mens resten af hans krop falder fra trappeafsatsen og ned på forhallens marmorgulv. Aryun og de to resterende håndlangere trækker ned ad den modsatte gang, ud af mit synsfelt. Men jeg hører pistolskud og ser mundingsilden forvride skyggerne. Monsteret brøler vådt, løber frem mod dem og forsvinder om hjørnet med skrig, brag og tumult til følge.

‘Hvordan kommer vi ud?’ Lægen lyder langt fra fattet. ‘Hvad pokker gør vi? Der må sgu da være noget, vi kan gøre?’

‘Vi sætter os ind på biblioteket, låser døren og finder den whisky frem, som jeg fik af Frank for nogle måneder siden,’ siger Charles og putter telefonen i inderlommen. ‘Lad de andre løse problemerne. Forstærkningerne er på vej.’

‘Vi kan da ikke bare sidde og drikke os fulde,’ siger lægen, mens han følger efter Charles og mig ind på biblioteket.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Dødsleje (6)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.