Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Cirque du Lunaire (4)

12,50DKK

Om kapitlet: Klaus er sendt til Norge for at undersøge forlydende om umenneskelig væsner for sin chef, Frank. Klaus tager sine to døtre med på rejsen med løfter om hygge, bålmad og cirkusbesøg. Men det er ikke ufarligt at besøge et freakshow med børn på slæb.
Om serien: Rust og støv er en føljeton, der tager læseren med ind i et noir-gotisk og dystopisk univers, hvor hver novelle er anderledes end den forrige, men tilsammen udgør de én samlet, stor fortælling. Hver måned kommer der et nyt afsnit.
Den teknologisk udvikling er stagneret, økonomien er i tilbagegang og samfundet er under afvikling. I Vestselandia er der langt til liebhaverkvarterne i Nordselandia og Sydscania, og drømme om de uendelige højhuse i Copenhagen og Malmo er for fantaster.
Klaus prøver at klare hverdagen som alenefar for sine to piger, mens han arbejder som håndlanger for en lokal gangster. Alt er presset, og der er kun råd til det halve, men med snarråd og godt mod finder man næsten altid en udvej.
Men noget gror i dybet under Nyscandiastad. Forfald giver nye betingelser. Fortidens maskiner ruster og giver plads til nyt liv. Bag ethvert menneskes ansigt er der et kranie. I DNA’et gemmer sig uendelige muligheder. Morgendagen er gårsdagens støv, og udvikling er uundgåelig.
Snart er Klaus i problemer til halsen, og hans snilde og voldelige talenter kommer ham behændigt.
Det er en mørk og blodig novelleserie fyldt med gruopvækkende skabninger af menneskelig, umenneskelig og postmenneskelig art.
NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.
Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“Skumringen er begyndt, og det går op for mig, at månen nok er oppe, når vi smutter, så måske får vi lidt månecirkus alligevel. Gangstierne mellem boderne er næsten mennesketomme under de kulørte lamper. Madboderne har slået skod- derne for, men der er stadig nogle åbne med snacks og drikkevarer. Dugpunktet nærmer sig med en forfriskende virkning og afrunder duften af ristede majs og smeltet sukker. Det er, som om alt er mere simpelt her. Madens smag, tingenes lugt og oplevelsernes indhold. Det giver en renhed, som virker både tillokkende og en smule frastødende i al sin intensitet.

Der er ingen foran teltet til freakshowet. En mand står lidt væk og snakker med en kvinde i burleskekjole. Jeg går langs de lukkede boder i modsatte side. Enten ser de ikke, at jeg lusker ind i teltet, eller måske er de bare ligeglade.

Det tager et øjeblik, før mine øjne har vænnet sig til mørket. Takket være kasketten sætter jeg fingeren mod øjenbrynet og skruer op for lysstyrken på mit venstre øje.

Der er indrettet en gang med et halvt dusin montre stående på hver side. Et deformt foster, en tohovedet kat, fugle, der ligner drager, og den slags. Halvdelen er i sprit, den anden halvdel er udstoppet, eller de synes sådan. Jeg tvivler stærkt på ægtheden af noget af det.

Gangen er omkranset af vægge i stof med adskillige åbninger. Forsigtigt kigger jeg ind ad den nærmeste. Der står en tom briks og et malet skilt med skriften: De Fantastiske Siametiske Tvillinger, og en ubehjælpelig illustration af to hoveder.

I det næste rum er der indrettet med puder langs kanten af, hvad der må være teltets yderdug. Et skilt påstår, at den tomme plads huserer verden tykkeste mand. For enden af gangen skiller en åbning sig ud fra de andre. Foran denne står forgyldte stolper med et rødt reb imellem og spærrer vejen.
Jeg går forbi de resterende rum og træder hen over rebet. Der er ophængt stof lige inde for indgangen, så man ikke kan se ind, før man er gået udenom. Jeg tøver og lytter, før jeg går rundt. Noget pusler på den anden side. Men hvad det end er, er det næppe farligt i sin nuværende tilstand.

Rummet er større end de andre. I midten står et bur med tremmer omringet af stolper med reb og skilte, der advare mod at stikke hænderne frem. Noget ligger på gulvet i buret badet i mørke. Men skyggen vokser og falder i takt med en hvislende lyd.

Jeg går tættere på og tænder for natsynet på mit øje. Her er rigeligt med lys til, at skikkelsen træder tydeligt frem i …”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Karsten Brandt-Knudsen – Rust og støv: Cirque du Lunaire (4)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.