Helle Perrier – Mørke over motorvejen (1)

12,50DKK

Om afsnittet: Vi møder Linda Maja, som arbejder på en røvsyg tankstation for en sur og irriterende chef, mens hendes taberkæreste sover længe derhjemme. Da en tyk og tilsyneladende syg lastvognschauffør nærmester vælter ind i butikken og låser sig inde på toilettet, ændres Linda Majas dødssyge hverdag sig pludseligt.

Om serien: Linda Maja arbejder på en tankstation ved motorvejen. Det er en sløv sommerdag, men den bliver straks mere spændende, da en mystisk kunde låser sig inde på toilettet. Snart må Linda Maja kæmpe for livet i en verden på vanviddets rand. I horisonten lurer mørke skyer over den jyske hede. Har de mon noget at gøre med, at alle dem, Linda Maja møder, har kridhvide øjne og er rasende vanvittige?

Mørket over motorvejen er splat, horror og humor med et drys weirdness. Motorvejen er i sig selv et symbol for muligheden for at kunne rejse alle steder hen. Selv om den er lige dér inden for rækkevidde, sidder vores hovedperson, Linda Maja, fast i et liv, der ikke flytter sig andre steder end hen på sofaen. Da vanviddet rammer hendes lille verden, må hun kæmpe for at overleve.

Konceptet i sig selv er velkendt fra alskens populær(horror)kultur. Nu foregår det blot i Jylland – af alle steder. Store, åbne vidder; mørke, mystiske områder; barsk natur og de mennesker, der bor dér, er en integreret del af dansk litteratur og har været det i århundreder. Nu stiller Linda Maja sig i kø bag dem, der har forsøgt at overleve i en verden, hvor ens indre spejler sig i omgivelserne.

Illustrationer er af Félix Perrier.

NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“Linda Maja henter en ny Faxe Kondi i køleskabet. Hun lukker lågen og lytter igen. Han er død. Han er helt sikkert død. Bare han ikke har skidt ud over det hele. Linda Maja ser op. Frank er på vej ud af sin lille, blå Fiat Punto. Hun har tit tænkt på, at en mand i hans størrelse virkelig burde få sig en bil, der matchede hans livvidde. 

Bing-bong.
Linda Maja holder døren for ham.
‘Er du klar over, at vi lige havde smidt bøfferne på grillen?’
‘Er du klar over, at han snart har været derinde i to timer?’

Linda Maja lægger hovedet på skrå.
Frank trækker ud i den gennemsvedte, hvide T-shirt med Levi’s-logoet. Han pruster anstrengt og begiver sig hen til toilettet. Ikke noget med at liste og lytte. Han knytter hånden og hamrer den mod døren.

‘Hey, makker. Jeg ved ikke, hvad fanden du laver, men du må gerne smutte et andet sted hen og gøre det.’ Frank hamrer mod døren igen. ‘Er du med …? Hallo!’

Frank bander og roder i lommen.
‘Jeg sagde det jo. Linda Maja krydser armene. ‘Tror du, han er …’
‘Kradset af? Ja, det må vi håbe for hans skyld. Lige nu er der sikkert ild i fire svinedyre, krogmodnede bøffer hjemme på Weberen. Aha!’ Frank hiver sit nøglebundt frem. ‘Den her.’ Han vifter ud i luften med en metalplade, der sidder mellem nøglerne. Verdens bedste far, står der.

Med endnu et dybt prust bukker Frank sig og maser pladen ind i skruen under låsen og drejer den. Med en skraben slår låsen fra. Linda Maja træder et skridt baglæns, da Frank trækker døren op.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Helle Perrier – Mørke over motorvejen (1)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.