Helle Perrier – Mørke over motorvejen (5)

12,50DKK

Om afsnittet: Linda Maja skal i dette afsnit lede dybt i sig for at overkomme en trussel fra fortiden, som stadig sidder i hende. Imens må hun og Aya endnu engang flygte, da deres tilflugtssted bliver kompromitteret.

Om serien: Linda Maja arbejder på en tankstation ved motorvejen. Det er en sløv sommerdag, men den bliver straks mere spændende, da en mystisk kunde låser sig inde på toilettet. Snart må Linda Maja kæmpe for livet i en verden på vanviddets rand. I horisonten lurer mørke skyer over den jyske hede. Har de mon noget at gøre med, at alle dem, Linda Maja møder, har kridhvide øjne og er rasende vanvittige?

Mørket over motorvejen er splat, horror og humor med et drys weirdness. Motorvejen er i sig selv et symbol for muligheden for at kunne rejse alle steder hen. Selv om den er lige dér inden for rækkevidde, sidder vores hovedperson, Linda Maja, fast i et liv, der ikke flytter sig andre steder end hen på sofaen. Da vanviddet rammer hendes lille verden, må hun kæmpe for at overleve.

Konceptet i sig selv er velkendt fra alskens populær(horror)kultur. Nu foregår det blot i Jylland – af alle steder. Store, åbne vidder; mørke, mystiske områder; barsk natur og de mennesker, der bor dér, er en integreret del af dansk litteratur og har været det i århundreder. Nu stiller Linda Maja sig i kø bag dem, der har forsøgt at overleve i en verden, hvor ens indre spejler sig i omgivelserne.

Illustrationer er af Félix Perrier.

NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“Håndtaget er stramt, men det giver efter, da Linda Maja lægger kræfterne i. Karmen knager højlydt. Larmen sætter gang i dem nedenunder. Hundeglam og metalstigen, der hamrer mod træværket, runger på det tomme loft. Aya holder sig for ørerne.

Linda Maja skubber hende til side.

Det kan vel ikke være så svært at åbne et fucking vindue!

Første spark rammer ruden, der gungrer under skosålen. Linda Maja falder baglæns og lander på gulvet i en sky af støv. Nede i slagtehallen går hunden helt grassat.

‘De kommer,’ hvisker Aya panisk. ‘De kommer.’

Linda Maja ser tilbage mod lemmen, hvor lyset fra slagtehallen svinder i takt med, at nogen, eller noget, klatrer op ad stigen.

‘Nu går du fandme op, motherfucker!’ Linda Maja tager tilløb og sparker på vinduet, der giver efter og svinger op. Overrasket fortsætter hun fremad med benet ud i det fri, mens toppen af vinduet svinger rundt og rammer hende i ryggen. Hun når lige akkurat at gribe fat i karmen.

‘Shit!’ Linda Maja skubber alt, hvad hun kan og trækker sig tilbage på loftet.

Det dunker i ryggen, hvor vinduet ramte, men nu kan de komme ud. Linda Maja ser bagud mod trappen. De har ikke mere tid.

‘Jeg hopper først, og så dig.’ Hun sætter sig ned og ser Aya ind i øjnene. ‘Er du med? Du skal ikke tøve, du skal bare hoppe ok.’

‘Jeg tør ikke.’ Aya ryster på hovedet.

‘Jo. Jo, du fucking gør! Er du med? Du kommer til at slå dig, men det er ok. Vi klarer den sammen.’ Linda Maja slipper Aya og sætter sig op i vindueskarmen.

Der er vel et par meter ned til taget på bygningen ved siden af. Det burde være sikkert. Linda Maja gør sit bedste for ikke at tænke på, hvad der sker, hvis taget ikke kan holde. Hun holder vejret. Hun skubber sig ud over kanten. Et sekund i frit fald, og så lander hun. Den bløde tagbelægning giver efter, men den holder.

Hun rejser sig og holder armene op mod Aya.
‘Din tur! Kast din taske ned først!’
Aya stikker hænderne ind og knuger skulderremmene, mens hun ryster på hovedet. Så ser hun sig bagud.
‘De kommer. De kommer op.’
Ayas øjne er vidtåbne. Hendes bryst hæver og sænker sig hurtigere og hurtigere. ‘Kom nu, Aya. Spring! Jeg har dig. Se.’ Linda Maja tramper på taget og tænker pludselig på Disneys Juleshow. ‘Taget er fint. Det holder. Jeg griber dig.’ Linda Maja trækker vejret dybt ind og stirrer på Aya. ‘Stol på mig!’ Linda Maja rækker armene i vejret igen. ‘Spring.’

Aya drejer hovedet igen. Uden varsel sætter hun af.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Helle Perrier – Mørke over motorvejen (5)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kunne også være interesseret i...