Helle Perrier – Mørke over motorvejen (4)

12,50DKK

Om afsnittet: Linda Maja og Aya kommer til at stå over for en hel flok af de hvidøjede menneskevæsner og hunde. De må flygte for livet, mens Linda Maja både kæmper mod rygetrang og forsøger at forstå Aya.

Om serien: Linda Maja arbejder på en tankstation ved motorvejen. Det er en sløv sommerdag, men den bliver straks mere spændende, da en mystisk kunde låser sig inde på toilettet. Snart må Linda Maja kæmpe for livet i en verden på vanviddets rand. I horisonten lurer mørke skyer over den jyske hede. Har de mon noget at gøre med, at alle dem, Linda Maja møder, har kridhvide øjne og er rasende vanvittige?

Mørket over motorvejen er splat, horror og humor med et drys weirdness. Motorvejen er i sig selv et symbol for muligheden for at kunne rejse alle steder hen. Selv om den er lige dér inden for rækkevidde, sidder vores hovedperson, Linda Maja, fast i et liv, der ikke flytter sig andre steder end hen på sofaen. Da vanviddet rammer hendes lille verden, må hun kæmpe for at overleve.

Konceptet i sig selv er velkendt fra alskens populær(horror)kultur. Nu foregår det blot i Jylland – af alle steder. Store, åbne vidder; mørke, mystiske områder; barsk natur og de mennesker, der bor dér, er en integreret del af dansk litteratur og har været det i århundreder. Nu stiller Linda Maja sig i kø bag dem, der har forsøgt at overleve i en verden, hvor ens indre spejler sig i omgivelserne.

Illustrationer er af Félix Perrier.

NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“Rottweileren har en konstant strøm af savl, der løber ud af gabet på den. Af og til smækker den med kæber- ne og piber sagte. Pudlen stirrer bare. Den håber sikkert, at Dion er med. Linda Maja fastholder blikket. Liderlige møgkøter.

‘Gå baglæns,’ hvisker hun og tager et skridt bagud.
Aya følger med.
De går forbi døren ind til slagterbutikken, og Linda Maja rækker ud efter dørhåndtaget. Med et klik går døren op. Lyden gør et eller andet ved hundene. En sitren. En ivrighed efter at løbe. Rottweileren ryster utålmodigt og løfter bagpartiet fra jorden. De vil jage.

‘Ind,’ siger Linda Maja og holder døren.
Aya ryster på hovedet.
‘Gå nu bare ind!’ Linda Maja bider tænderne sammen.
‘Nej,’ hvisker Aya.
Hendes øjne er store. Hun ser skiftevis på døren, på hundene og på Linda Maja.

‘Seriøst? Kom nu!’ Linda Maja trækker vejret dybt ned i maven. Hold kæft, hvor kunne hun godt bruge en smøg. Hun slapper lidt af. Sænker stemmen. ‘Kom nu, Aya. Det skal nok gå.’ Hun forsøger at smile, men har på fornemmelsen, at hendes mund mest af alt vrider sig i en deform grimasse.

I samme nu sætter hundene af. Tungerne dasker ud af mundene, mens de løber. Deres blikke viger ikke fra byttet.

Aya udstøder et hvin og springer ind i slagterbutikken. Linda Maja følger efter med pulsen dunkende i ørerne. Hun når lige at se den lille pige, der stadig står helt stille samme sted.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Helle Perrier – Mørke over motorvejen (4)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kunne også være interesseret i...