Helle Perrier – Mørke over motorvejen (3)

12,50DKK

Om afsnittet: Linda Maja støder på den unge pige, Aya, efter strabadserne på tankstationen. Men problemer er ikke slut, så de drager videre mod Linda Majas lejlighed, hvor hendes hund og kæreste venter. Men der er mere end én slags uhyrer på vejen.

Om serien: Linda Maja arbejder på en tankstation ved motorvejen. Det er en sløv sommerdag, men den bliver straks mere spændende, da en mystisk kunde låser sig inde på toilettet. Snart må Linda Maja kæmpe for livet i en verden på vanviddets rand. I horisonten lurer mørke skyer over den jyske hede. Har de mon noget at gøre med, at alle dem, Linda Maja møder, har kridhvide øjne og er rasende vanvittige?

Mørket over motorvejen er splat, horror og humor med et drys weirdness. Motorvejen er i sig selv et symbol for muligheden for at kunne rejse alle steder hen. Selv om den er lige dér inden for rækkevidde, sidder vores hovedperson, Linda Maja, fast i et liv, der ikke flytter sig andre steder end hen på sofaen. Da vanviddet rammer hendes lille verden, må hun kæmpe for at overleve.

Konceptet i sig selv er velkendt fra alskens populær(horror)kultur. Nu foregår det blot i Jylland – af alle steder. Store, åbne vidder; mørke, mystiske områder; barsk natur og de mennesker, der bor dér, er en integreret del af dansk litteratur og har været det i århundreder. Nu stiller Linda Maja sig i kø bag dem, der har forsøgt at overleve i en verden, hvor ens indre spejler sig i omgivelserne.

Illustrationer er af Félix Perrier.

NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

“Linda Maja standser. Hun hiver efter vejret. De er kun lige løbet forbi den orange bil, og hun lyder allerede som en astmatisk bulldog. Jeg håber ikke, vi skal løbe for livet, for så er jeg da den første, der bliver ædt.

‘Kan du høre det?’

Aya ser tænksom ud et øjeblik, men ryster så på hovedet. Man kan ikke engang høre på hende, at hun har løbet. Seriøst.

‘Lyt. Der er nogen, der banker og råber. Jeg tror, det kommer inde fra bilen. Fra bagagerummet.’

Aya begynder at ryste på hovedet, men holder så inde. Hun spærrer øjnene op.

‘Han råber om hjælp,’ hvisker hun.

Nu kan Linda Maja også høre det. I fire skridt er hun væk fra nødsporet og midt på kørebanen.

‘Bliv dér!’

Aya bliver stående.

Linda Maja træder ud over den hvide stribe. Hun nærmer sig bilen med forsigtige skridt.

Bing, bing, bing, bing, bing, bing, bing, lyder det kontinuerligt.

Døren i førersiden står på klem. En alarm. Nøglen sidder måske stadig i. De kunne tage bilen og køre. Sætte noget andet musik på og skrue op, så de ikke kan høre ham, der råber fra bagagerummet.

Med hvert rytmisk bank, der kommer, vugger bilen. Linda Maja tænker på lastbilchaufføren. Hvad nu, hvis der er nogen, der har proppet en af de sindssyge ned i bagagerummet og så er smuttet? Chaufføren brød gennem en dør og flyttede to tunge frysere. Hvor længe går der, før ham derinde står herude på vejen?

‘Shit! Sagde jeg ikke, du skulle blive derovre?’
Aya går forbi Linda Maja uden at sige noget.
‘Stop, hvad laver du? Kom tilbage!’”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Helle Perrier – Mørke over motorvejen (3)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kunne også være interesseret i...