Helle Perrier – Mørke over motorvejen (2)

12,50DKK

Om afsnittet: Linda Maja og Frank kæmper for at overleve, mens truckeren forsøger at angribe dem. Snart hører de dog en ildevarslende lyd af en bil, der nærmer sig. Er det hjælp eller en trussel? Og er der flere hvidøjede “mennesker” på vej?

Om serien: Linda Maja arbejder på en tankstation ved motorvejen. Det er en sløv sommerdag, men den bliver straks mere spændende, da en mystisk kunde låser sig inde på toilettet. Snart må Linda Maja kæmpe for livet i en verden på vanviddets rand. I horisonten lurer mørke skyer over den jyske hede. Har de mon noget at gøre med, at alle dem, Linda Maja møder, har kridhvide øjne og er rasende vanvittige?

Mørket over motorvejen er splat, horror og humor med et drys weirdness. Motorvejen er i sig selv et symbol for muligheden for at kunne rejse alle steder hen. Selv om den er lige dér inden for rækkevidde, sidder vores hovedperson, Linda Maja, fast i et liv, der ikke flytter sig andre steder end hen på sofaen. Da vanviddet rammer hendes lille verden, må hun kæmpe for at overleve.

Konceptet i sig selv er velkendt fra alskens populær(horror)kultur. Nu foregår det blot i Jylland – af alle steder. Store, åbne vidder; mørke, mystiske områder; barsk natur og de mennesker, der bor dér, er en integreret del af dansk litteratur og har været det i århundreder. Nu stiller Linda Maja sig i kø bag dem, der har forsøgt at overleve i en verden, hvor ens indre spejler sig i omgivelserne.

Illustrationer er af Félix Perrier.

NB: Ved køb af e-bog får du tilsendt dit køb på den angivne mailadresse i ePub-format, når betalingen er bekræftet.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Uddrag fra afsnittet:

”’Vi må ringe til politiet. Han slår os ihjel. Eller ødelægger butikken.’

Linda Maja er ikke helt sikker på, hvad Frank synes er værst. ‘Køleskabet,’ siger Linda Maja.
‘Ja, hvad med køleskabet?’

‘Ja, vi vælter det ned foran døren. Det vejer et ton, det kommer han aldrig forbi!’ Linda Maja løfter hælen på højre fod. En smertefuld krampe er på vej.
‘Er du blevet sindssyg?’ Franks stemme knækker over. ‘Er du klar over, hvad sådan et køleskab koster?’
Med et højt krak revner døren midt på, da manden på toilettet kaster sig mod den igen.
Frank hiver efter vejret. ‘Ok, så gør det. Jeg holder døren, du vælter køleskabet.’

Linda Maja rejser sig op. Døren giver sig med en faretruende, knasende lyd. Frank hiver efter vejret og stemmer imod.
‘Skynd dig, for helvede!’ brøler han. Hans gummisko glider et stykke længere hen ad fliserne, hver gang der bliver skubbet indefra.
Linda Maja maser sig ind mod væggen og får fat i bagkanten af køleskabet. Hun kan lige akkurat nå. Hun hiver, så hårdt hun kan, men det store skrummel flytter sig kun minimalt. Det er kilet fast mellem hendes arm, væggen og det andet køleskab.

‘Jeg kan snart ikke …’ stønner Frank.
Med et urbrøl skubber Frank døren tilbage i rammen.
Et øjeblik tænker Linda Maja på den der scene i Olsen Banden, hvor Bøffen og Kjeld står og skubber på hver deres side af en dør, mens huset omkring dem er braset sammen. Linda Maja flår køleskabsdøren op. Hun griber fat øverst og trækker køleska- bet fremad. Frem, tilbage, frem, tilbage. Flaskerne vælter ud på gulvet. Heldigvis er de plastik, så de går ikke i stykker. Omsider får Linda Maja så meget gang i køleskabets tumlingedans, at det vælter. Hun springer tilbage mellem de mange flasker, da køleska- bet vælter med et brag et par centimeter foran Franks fødder.

Glaslågen splintres, og nogle af flaskerne må være gået i stykker, for boblende brun væske løber ud over gulvet og hen mod toiletdøren, hvor det samler sig som en lille sø. Linda Maja skræver over det væltede køleskab og gør sig klar til at skubbe.

‘Vent,’ puster Frank. ‘Vent, til jeg siger til.’

Med et brag tonser en krop mod døren på den anden side. Frank bliver skubbet fremad, og døren går på klem. I et glimt gennem ser Linda Maja et forvredet ansigt og nogle kridhvide øjne derinde.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Helle Perrier – Mørke over motorvejen (2)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.